Télen is aktuális az akkumulátorok műszeres bevizsgálása

akkumulátorok műszeres bevizsgálása

A tél nem barátja az autó akkumulátorának. Az akkumulátorok műszeres bevizsgálása megmutatja, hogy mi a teendő az alkatrésszel.

Az autósok számára nem újdonság azzal szembesülni, hogy egy fagyos téli reggelen az induláshoz készülődve a jármű néma és mozdulatlan marad. A mínuszok megterhelik az akkumulátort, ami nehezebben indul, igazán hidegben pedig drasztikusan csökken az alkatrészek teljesítménye. Ilyenkor szembesül azzal az autós, hogy a hanyag karbantartás vagy a nem megfelelő kezelés következtében az akkumulátor bizony tönkre tud menni.

Mielőtt elkezdené megrendelni az új akkumulátort, még adjon egy esélyt a réginek! Nem biztos, hogy nem maradt benne élet. Az akkumulátorok műszeres bevizsgálása után megkapja a szükséges információkat az alkatrészről és azok alapján már el tudja dönteni, mit kell tennie.

Az akkumulátorok műszeres bevizsgálása több eszköz használatával is történhet. A leggyakrabban a terhelő villa és az elektronikus tesztelő kerül elő a szakemberek táskájából. A terhelő villa az akkumulátor számára terhelést szimulál és ezzel megkapja az alkatrész indítóáramát, valamint kapocsfeszültségét a terhelésre vonatkozóan.

Az elektronikus tesztelő képet ad az akkumulátor feszültségéről és az aktuális állapotáról. Ennek köszönhetően már közelebb lehet kerülni ahhoz, hogy pontos képet alkossanak az akkumulátor használhatóságáról. A szakembernél gyakran található speciális töltőkészülék is, amivel az alkatrész töltését és kisütését tudja elvégezni. Végül a sűrűség mérő is az akkumulátorok műszeres bevizsgálásának az egyik alkalmazott eszköze. Ez a mérőműszer az akkumulátorból származó elektrolit segítségével mutatja meg, hogy az alkatrész mennyire van feltöltve, illetve lemerülve.

Az akkumulátorok műszeres bevizsgálása minden autós számára hasznos szolgáltatás, mert segít tisztába jönni az alkatrész aktuális állapotával. Az információk pedig abban segítenek, hogy költséghatékony döntést tudjon hozni az akkumulátorról a tulajdonosa. A szolgáltatást elvégezzük ügyfeleinknek, méghozzá a régi alkatrészhez ingyenesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük