Tel:
+36(1)282 4746
Email:
info@akkumulatoraruhaz.hu

A motor akkumulátor téli állapotmegóvása 1. rész

A motor akkumulátor téli állapotmegóvása 1. rész

A motor a meleg idő járműve. A tél nem kedvez a szabadon száguldásnak, ezért a hideg időkre téli álomra kell küldeni a motort. A körültekintő tárolás szavatolja, hogy amikor kitavaszodik, ugyanolyan állapotban kapjuk vissza a járgányt, mint ahogyan elraktuk.

A motor akkumulátornak kiemelt figyelmet kell szentelni, hiszen kényes jószágról van szó. Ha nem gondoskodnak róla megfelelően, könnyen lehet, hogy tavasszal a kukában végzi. Gyakran tapasztalják a motortulajdonosok, hogy a motor akkumulátor veszít a kapacitásából a téli tárolás folyamán. Ez a hidegtől van, vagy pedig a kihasználatlanságtól? Sokan hiszik tévesen, hogy a hideg árt neki, de valójában a tétlenség meríti le. Az igazság az, hogy a hidegben a merülő akkumulátor kevésbé ellenállóbb, így gyorsabban merül. A hideg tehát gyorsítja az önkisülést, de önmagában nem teszi tönkre az alkatrészt.

Ügyeljünk arra tehát, hogy körültekintően tároljuk a motor akkumulátort, és a következő tavasszal is gond nélkül beindíthatjuk majd a motort!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.