Akkumulátor cseréje

Mielőtt akkumulátort cserélne feltétlenül bizonyosodjon meg arról, hogy a régi akkumulátor tönkrement. Ezt leginkább egy szakműhely tudja elvégezni, hiszen ott megtalálható minden olyan műszer, amihez szükség van egy ilyen vizsgálatnál.

Amennyiben minket keres fel, ezt a vizsgálatot díjmentesen elvégezzük.

Amikor az akkumulátor rossz, a cserét nagyon gondosan kell elvégezni. Először ki kell választani az új akkumulátor típusát. Fontos, hogy soha ne tegyen a gépkocsijába a gyári teljesítménynél kisebb kapacitású akkumulátort! Célszerű az akkumulátor kiválasztásánál használni a honlapunkon található VARTA kereső programot. Csere előtt nézzen utána a gépkönyvben, hogy a régi akkumulátor kivételekor a gépkocsi elektromos rendszere, vagy a komputere nem károsodik. Ha nem biztos a dolgában inkább forduljon szakszervizhez, mert nagy kárt okozhat gépkocsijában.

A nálunk vásárolt akkumulátorokat szervizünkben díjmentesen kicseréljük.

Ha a gépkönyv szerint a cserének nincs akadálya, akkor a következőképpen kell eljárni. Vigyázzon, mert savval és árammal töltött akkumulátorral van dolga, tartsa be a biztonsági és munkavédelmi szabályokat. A csere során mindig először a negatív sarut vegye le az akkumulátorról, így megelőzheti, hogy a villáskulcs vagy egyéb szerszám zárlatot okozzon. Ezután a pozitív sarut kell eltávolítani. Az akkumulátor talpánál lévő rögzítés eltávolítása után kivehető a régi akkumulátor. Az új akkumulátor beszerelése során a kivételhez képest pontosan fordított sorrendben kell eljárni, tehát először az akkumulátort kell rögzíteni és ezután először a pozitív, majd a negatív sarut kell felszerelni. Amikor elkészült a cserével célszerű feszültségmérővel leellenőrizni a gépkocsi töltési rendszerét.

A nálunk vásárolt akkumulátoroknál ennek a vizsgálatnak az elvégzése szintén díjmentes.